Klacht en ongemak massage

 

Iedereen heeft wel eens last van een pijntje hier of daar. Heb je last van klachten  of ongemak aan het bewegingsapparaat, dan kan een klacht en ongemak massage een optie zijn.  Ook bijvoorbeeld hoofdpijn, fibromyalgieklachten, slecht slapen en het vasthouden van vocht zijn klachten die te behandelen en/of te verminderen zijn met een massage.

Tijdens een klachten en ongemak massage wordt gewerkt met weinig olie, wat de intensiteit van de massage verhoogt en waardoor ook dieper gelegen spieren worden bereikt. Door de intensiteit van de massage duurt een klacht en ongemak massage over het algemeen 30 of 45 minuten. Uiteraard kan deze worden uitgebreid met een meer ontspannende afsluitende massage naar 45 of 60 minuten. Een hoge frequentie van afspraken kan worden geadviseerd om de klacht goed te kunnen aanpakken. Waarna wellicht de frequentie weer omlaag kan om op basis van periodiek onderhoud de ongemakjes en klachten te gaan voorkomen.

Wanneer de massage bij relax2smile geen verlichtend effect heeft op de klacht is het raadzaam om informatie in te winnen bij een specialist of fysiotherapeut. Wellicht is dan een andere benadering en behandeling van de klacht noodzakelijk.

 

Het werken met weinig olie kan worden gecombineerd met het gebruiken van warme stenen, massagecups of bindweefselmassage en fibromyalgie-massagetechnieken. Uiteraard gaat dit altijd in overleg met jou als klant.

Voor uitleg van de  technieken lees hieronder verder.

 

Warme stenen (Hotstone):
De warme stenen die gebruikt worden voor een volledige hotstonemassage kunnen ook worden ingezet voor een intensere dieptewerking op pijnlijke plaatsen tijdens een klachtbehandeling. Meer weten hoe hotstone werkt? kijk dan eens bij hotstonemassage.

 

Massagecups: 
Bij cuppingmassage worden cups, een soort bakjes van siliconen,  gebruikt die met een vacuümtechniek worden vastgezogen op het lichaam. Door gebruik te maken van deze techniek worden afvalstoffen naar de oppervlakte gebracht vanuit diepere weefsels, waardoor afvoeren van deze stoffen door het lichaam makkelijker wordt en pijnlijke plekken hiermee worden opgelost.  De cups kunnen worden vastgezet op een pijnlijke plaats of er kan mee worden gemasseerd. De huid zal rood tot donkerblauw kleuren wat langzaam weer weg zal trekken.

 

Bindweefselmassage:
Door weinig tot geen gebruik van olie worden de spieren steviger aangepakt. Bindweefsel is bij klachten vaak verkleefd aan onderlaag of huid en tijdens deze massage maak je dit los door de doorbloeding te verbeteren en te zorgen voor een betere doorstroming en afvloeiing van de afvalstoffen.  De massage kan soms (licht) pijnlijk zijn, maar dit wordt tijdens de massage goed afgestemd. De reactie van de huid kan een roodverkleuring geven. Voor een goed effect is een hogere frequentie van behandelen aan te raden bij het begin van de klacht. Daarna kan worden meestal volstaan met een onderhoudsfrequentie

 

Fibromyalgiemassage:

Mensen met fibromyalgie hebben vaak pijn in spieren en bindweefsel, maar ook  vermoeidheid, hoofdpijnen en slaapproblemen en andere mentale klachten komen voor. Herken je dit? dan is een fibromyalgiemassage misschien wat voor jou.

Een massage voor mensen met fibromyalgie wordt in goed overleg vorm gegeven en kan zich richten op de volgende onderdelen:

  • massage ter bevordering van een goede nachtrust (slaapmassage, wordt bij voorkeur in de avond gegeven)
  • massage tegen pijn in het algemeen, behandeling van verschillende pijnpunten op het lichaam en hoofdpijn

De manier van masseren kan elke keer weer anders zijn, net zoals het grillige verloop van de fibromyalgie-klachten.

Bij fibromyalgie is het zeer belangrijk om de massage af te stemmen op de klachten, er wordt dan ook regelmatig gevraagd naar de ervaringen en het klachtenverloop tijdens en na de massage. De massage wordt hierop direct aangepast.