Hotstone-massage

Een massage met warme stenen. Bijna iedereen heeft er wel eens van gehoord. Maar hoe werkt het nu precies en wat doet het voor je lichaam?

Tijdens een Hotstonemassage wordt er gewerkt met Basaltstenen. Deze zijn gemaakt van gestolde lava en zijn door hitte ontstaan en houden hierdoor de warmte goed vast en geven ze langzaam af aan het lichaam. De stenen worden verwarmd tot 45-50 graden. Een dunne doek tussen stenen en huid zorgt voor een aangename ervaring. Uiteraard wordt er tijdens de massage goed gecommuniceerd of de temperatuur van de stenen als prettig wordt ervaren.

De stenen worden op het lichaam neergelegd, maar tegelijkertijd wordt er ook met stenen gemasseerd. Tijdens de hotstonemassage wordt de hele achterkant van het lichaam gemasseerd. Dat wil zeggen rug, nek, armen, handen, benen en voeten.

De warmte van de stenen dringt diep door in het spierweefsel. Deze worden hierdoor soepeler, de doorbloeding wordt verbeterd, de stofwisseling verhoogd en doordat het lymfesysteem wordt geactiveerd werkt het ontgiftend, afvoerend, pijn- en stress verlichtend.  Een hotstonemassage is een intense ervaring die soms nog lang doorwerkt.

Een hotstonemassage is zeer geschikt voor de koudere periodes van het jaar, en minder voor een warme zomerdag. Verder is een hotstonemassage niet mogelijk bij zwangerschap.